Om oss (Massum Gård)

På gården bedrivs idag en mindre skala hästverksamhet, får- och lammuppfödning samt foderförsäljning och byggverksamhet. Gården har varit en släktgård genom flera generationer. På gården har det funnits mjölkkor fram tills år 2004.

Sofia Collin

Jag är diplomerad ridlärare level 2 genom RS Strömsholm.
Jag har flera års yrkeserfarenhet av arbete med hästar och elever både från hästgymnasium och ridskola. Läs mer här...
Ove Rådberg

Jag är uppväxt här på gården. Förutom att sköta jordbruket och diverse sysslor, så driver jag byggverksamhet under mitt namn. Jag har ett stort djurintresse och hjälper gärna till med hästarna emellanåt.
Lovisa Rådberg

Mitt namn är Lovisa Rådberg och är född år 1999.
Just nu studerar jag Hippologprogrammet på Flyinge och RS Strömsholm via SLU. Jag har som målsättning att kunna arbeta professionellt med hästar i framtiden. 

"Massum by har behållt en ålderdomlig prägel, även om en stor del av bebyggelsen förändrats... Det karakteristiska höjdläget och den öppna odlade marken gör att byn har ett stort kulturhistoriskt värde... Byn brändes inte av Ryssarna 1719, men härjades istället av vådeld 1753. Den återuppbygdes och kom endast till liten del att påverkas vid laga skiftet, då endast tre gårdar flyttade ut... Byn är således fortfarande väl samlad."

Källa: Kulturminnesvårdsprogram för Norrtälje kommun.

Design: Mirja Daun Design: Mirja Daun

Tack till Mirja Daun, för skapandet & utformning av vår nya företagslogotyp. (Klicka för större bild)

loading...